Tietokoneeni ei vieläkään ole kunnossa, mutta pääsin täältä appivanhempien kotoa nopeasti kirjoittelemaan. Jonkin verran olen saanut valmistakin aikaan, mutta eiköhän suurin saavutukseni viime aikoina ole taas ollut lankavaraston kartuttaminen.

Tässä tyttärelle kauan sitten valmistunut keväthuivi, joka on jo ihan liian kuuma tuolla helteessä! Ihana ilma!

74121.jpg

Kerchief Scarf

Malli: Last-minute knitted gifts

Lanka: Sirdar Snuggly DK

Puikot: 3 mm

 

Tämä puuvillainen torkkupeitto on lahja ystäväni poikavauvalle. Ehkäpä tällä viikolla ehdin viemään tämän hänelle. Johan vauva alkaakin olla 2 kk!

74123.jpg

Malli: Reunapitsin ohje löytyy sekä Rowanin lehdestä numero 38 mallista Eowyn että Erika Knightin kirjasta Neuleita Kullannupuille

Lanka: Sandnes Mandarin Fiesta, 5 kerää

Puikot: 5 mm

 

Tämä pinkki lehtipitsikuvioinen hattu on neulottu aivan Handknit Holidays -kirjan ohjeen mukaan. Käytin hieman ohuempaa lankaa sekä ohuempia puikkoja ja tuloksena oli täydellisen kokoinen hellehattu 1-vuotiaalle...

74120.jpg

Paitsi että hatusta tuli tapani mukaan liian matala! Hattu on neulottu päälaelta alkaen eli periaattessa hattua olisi helppo jatkaa. Mutta reuna on picot-reuna ja sen sisään on laitettu kuminauha, joten en millään jaksanut alkaa purkamaan sitä. Onneksi se sopi hieman paremmin tyttären serkulle! Hattua oli todella kurja neuloa varsinkin loppuvaiheessa, koska neuloin sen neljällä sukkapuikolla ja lopussa ne kävivät jo tosi ahtaaksi. Ruusupuiset puikkoraukkani ovat tämän projektin jäljiltä aivan käyrät. Ja lanka oli kovaa neuloa! Voi milloin syksyn villaneuleet voisi jo aloittaa?

74122.jpg

Snegurochka's Party Hat :)

Malli: Handknit Holidays

Lanka: Scholler Stahl Limone

Puikot: 2,5 mm

 

Tuttavaperheen pojille neuloin tällaiset kevät/kesähatut. Kapeaviirullinen on muutaman kuukauden ikäiselle ja leveäraitainen hyvin pienikokoiselle kaksivuotiaalle. Leveäraitainen on juuri sopiva meidän yksivuotiaalle. Tämä pienikokoinen poika käyttää muutenkin samankokoisia vaatteita kuin meidän tyttö, joten ajattelisin että pipo mahtuu hänelle.

74126.jpg

Poikien puuvillapipot

Malli: Pienemmässä 84 ja isommassa 90 silmukkaa

Lanka: Novita Tennesee

Puikot: 3,25mm / 3 mm

 

74125.jpg

Tässä pienempää hattua mallailee vastasyntyneen päänympäryksen omaava Mikko-nukke.

 

Ja sitten päästäänkin tuon nurkassa komeilevan lankakasan esittelyyn. Cucumberbatchin Rowanspun-aleen lankesin siis minäkin. Kun kerran niin moni muukin. Pitihän sitä, kun halvalla sai...

74135.jpg

Tässä komeilee tylsähkön värinen Rowanspun DK, joka toi mukanaan 9 sisarustaan. Väri on nimeltään Rush.

 

74130.jpg

Tässä muutama pikkusöpöläinen Rowanspun 4 ply -vyyhti. Näistä tulee jotakin pientä kivaa syksyksi, ehkä baskeri. Värit ovat vihreä eli reed sekä jade. Harmi, että nämä kuvat ovat nyt niin pimeitä etteivät värit näy kunnolla.

 

74128.jpg

Tässä myös komeilee reippasti rivissä Rowanspun 4ply pötköjä. Näistä tulee minulle slipoveri. Näilläkin on lisää kavereita tuolla olohuoneen nurkassa. Eli tarpeeksi ettei nyt ainakaan kesken lopu :)

 

74131.jpg

Tähän väliin hyppäsivät aivan todella pehmeät alpakkasilkkiset kerät. Korallin värisestä tulisi tyttärelle syyspipo ja minulle näistä sinapin värisistä keristä. Nämä tulivat Villapuodista.

 

74136.jpg

Tässä upean värinen Rowanspun dk joukko. Nämä piti tilata ihan vain korvaamaan Rushin tylsyyttä. Väri on Punch.

 

74132.jpg

Nämä ovat Rowanspun Chunky vyyhtejä ja aikovat muhkeaksi kaulaliinaksi miehelleni. Ohje on kirjasta Last-minute knitted gifts.

 

74127.jpg

Nämä angorakerät houkuttelivat minut ottamaan heidät mukaansa Menitasta pehmeydellään. Nämä sopisivat hyvin kaulalle. Esimerkkiohje kirjasta Last-minute knitted gifts. Näistä taitaa vaan irrota hurjasti karvaa ja värikin on kovin kesäinen. Taas on tässä tapauksessa itsehillintäni ollut jossakin hyvin kaukana lomamatkalla.

 

74133.jpg

Nämä söpöt pöksyt ovat jälleen kerran Last-minute knitted gifts -kirjasta. Näistä tulee ihanat kesäpöksyt tyttärelle. Aion tehdä niistä hieman lyhyemmät eli puoleen pohkeeseen ulottuvat. Ilmeisestikin pidän kovasti Last-minute knitted gifts- kirjasta...

 

74137.jpg

Tässä vilautan vielä yhtä keskeneräistä työtä. Pieni söpö toppi pikkusiskolle, tämäkin Last-minute knitted gifts -kirjasta. Tämä pitäisi saada valmiiksi ylioppilaslahjapakettiin.

 

Huh, olipa siinä paljon asiaa. Saisinpa tämän koneen kuntoon, ettei kasautuisi näin hirveästi juttua yhdelle kerralle. Äitienpäivälahjakin on jo valmis. Siitä lisää pian!