Ei minusta taida olla kirjoneulojaksi. Kauniita kirjoneulesukkamalleja on valtavasti, mutta eivät ne oikein taivu minun käsissäni. Aloitin tekemään Rita's Stockings -kirjoneulesukkia Nancy Bushin kirjasta Folk Knitting in Estonia. Sukissa yhdistyy monta mielenkiintoista tekniikkaa: silmukat luodaan Kihnu Troi -metodilla, on kirjo-, pinta- ja pitsineuletta. Innoissani tein ensimmäisen sukan vartta, kunnes luovutin juuri kirjoneuleosuuden valmistuttua. Olin tehnyt aivan väärät värivalinnat näihin sukkiin. Vihreä ja vaaleanpunainen kirjoneuleessa ei näyttänytkään kovin harmoniselta yhdistelmältä. Eikä mikään pintaneule näy mihinkään mustassa neuleessa!


157185.jpg157186.jpg

Olin kuitenkin nähnyt jo liian ison vaivan purkaakseni sukanalun. Silmukoiden luominen Kihnu Troi -metodilla on suuritöistä, mutta tulos on hieno! Tarkkuutta vaativa kirjoneuleosuuskin oli vienyt paljon aikaa, joten päättelin sukanvarren samantien kolmen puikon tekniikalla. Ja siitähän tuli ihan sopiva syksypipo tyttären nukelle!

157187.jpg

Aamulla tytär yrittää sitten varmaan saada tätäkin pipoa omaan päähänsä. Niin on käynyt kaikille muillekin nuken hatuille...

157188.jpg

Nuken kirjoneulepipo

Malli: Rita's Stockings sukan varsi - Nancy Bush, Folk Knitting in Estonia

Lanka: Sandnes Sisu

Puikot: 2 mm