Mukavaa oli. Mellakat eivät onneksi häirinneet keskustan elämää paljoakaan. Kööpenhamina on aivan ihana kaupunki. Ehkä se voisi olla vielä ihanampi myöhemmin keväällä, kun puistoissa vihertäisi ja Tivoli olisi auki. Mutta nyt oli ainakin tilaa vaellella keskustan lukuisia kävelykatuja. Kööpenhamina on selvinnyt vähillä vahingoilla sodista ja sen kyllä huomasi. Kaupungissa on upeita, vanhoja ja valtavan suuria rakennuksia. Merenneito puolestaan on kokenut kovia vuosien varrella. Tällä kertaa asialla nuorisotalon valtauksesta raivostuneet nuoret. Talon osoite on Jagtvej 69.

438518.jpg

Kööpenhamina on myös melko vapaamielinen ja eteläeurooppalainen skandinaaviseksi kaupungiksi. Kahviloita ja ravintoloita löytyy joka kulman takaa ja moni istui jo terassilla. Tasavaltalaiselle kuninkaan linnan vahdinvaihto oli hauskaa katsottavaa. Todella mielenkiintoista oli myös vierailla vapaakaupunki Christianiassa, jossa asukkaat eivät maksa vuokraa eivätkä veroja. Rakennukset ja koko alue olivat uskomattoman näköisiä. Tietysti Kööpenhaminassa pääsee myös ostoksille. Tässä muutama vinkki:

438520.jpg

Notre Dame - Norregade 7

438509.jpg

Gronlykke - Laederstrade

438529.jpg

Plint - Kobmagergade 50

438530.jpg

Sostrene Grene - Amagertorv 29

438527.jpg

A.C. Perch's Thehandel - Kronprinsensgade 5

438508.jpg

Uldstedet - Fiolstraede

Hotellimme oli hyvällä paikalla, aivan Rådhuspladsenin kupeessa. Palace oli myös upea. Huoneemme sijaitsi vasta remontoidussa siivessä, jossa ei valitettavasti oltu kunnioitettu hotellin vanhaa tyyliä. Vanhat käytävät olivat kuitenkin entisessä loistossaan.

438512.jpg

Käytävän maalaukset puhuivat meille. Alla meidän "Fat Ladymme".

438533.jpg