Se on vihdoin valmis! On ollut jo useamman päivän. Ei ole ollut niin kiire esittelemään, koska en ole kovin tyytyväinen lopputulokseen. Tässä pikkusiskon uusi toppi:


100804.jpg

Silk Camisole

Malli: Last-Minute knitted gifts

Lanka: Novita Tennesee

Puikot: 3 mm

Kyllä, topin yläosa on juuri niin epätasaista kuin miltä näyttääkin. Nurja neuleeni on paljon löysempää kuin oikea ja tämä ongelma pahenee liukkaalla langalla ja inhottavilla alumiinipuikoilla neulottaessa. Pyörönä neulottu osuus on ihan siisti, mutta tenneseetä on aivan hirveä neuloa! Sehän on vain kimppu ohuita lankoja!

100805.jpg

Onneksi topissa on edes jotakin kaunista: pitsireuna. Omistaja ei ole vielä päässyt sovittamaan toppia, mutta ainakin minun päälleni se istuu kauniisti. Ohjeessa ei ollut ollenkaan muotokavennuksia, mutta minä lisäsin ne. Onneksi! Ilman niitä toppi olisi ollut vain suora tynnyri. Toppi vaatii alleen alustopin, joten toivon, että se peittää yläosan epätasaisuuden. Myös kaula-aukon pykäreunus on kaunis. Selkäosan yläreunaan tein rapuvirkkausta jämäköittämään sitä. Lisään galleriaan vielä kuvan topista omistajansa päällä, kunhan saan topin toimitettua hänelle.

Naapurin perheeseen syntyi eilen tyttövauva! Tästä ilouutisesta innostuneena sekä tenneseellä neulomisesta kimmastuneena aloin etsiä täydellistä lankaa pienen neuletakkiin. Ja sehän löytyi Posh Yarn -nettikaupasta. Aion neuloa tulokkaalle kietaisuneuletakin Erika Knightin kirjasta Neuleita Kullannupuille. Langaksi valitsin silkki/cashmere -sekoituksen sävynä Ivory. Jos lankaa riittää, teen myös tossut. Niinpä, tämä lankatilaus poiki myös puikkotilauksen. Eihän minulla ole 2,5 mm puikkoja kuin sukkapuikkoina!

Maggien neulominen sujuu hitaasti, mutta varmasti. Tämän ruudukon tiukkaa seuraamista vaativan neuleen vastapainoksi oli ihan pakko aloittaa jotakin uutta:

100807.jpg

Alkoi niin kovasti tehdä mieli taivaansinistä kesäneuletakkia. Onneksi sellaiseen löytyi ohje Rowanin lehdestä nro 37. Mallin nimi on chicago ja lankana on Novitan Suvi.

100806.jpg

Tähän pikkulaukkuun ihastuin heti sen nähtyäni. Tämä on Patti, myös Rowan lehdestä 37. Tästä lehdestä pidän erityisen paljon, sieltä löytyisi vielä vaikka kuinka paljon toteutettavaa. Ehkä ensi kesänä sitten...