Aika on mennyt hurjaa vauhtia. Blogien päivittämiseen ei harmikseni ole oikein jäänyt aikaa. Vähäisen vapaa-aikani käytän mieluummin vaikka neulomiseen, kuin tietokoneella nököttämiseen. Varsinkin, kun muutenkin joutuu tekemään koneella töitä koko päivän.

Alkusyksystä halusin tehdä itselleni pipon. Interweave knits -sivuilta löytyvä ohje oli houkutellut jo pitkään. Ohje vaatii liukuvärjättyä lankaa, jotta mallin juju tulee esiin. Yritin värjätä itse sopivaa lankaa, muttei siitä tullut ihan sellaista kuin oli tarkoitus. Värjäsin ensimmäistä kertaa kasviväreillä ja olihan se melko työlästä ja aikaa vievää. Lanka on wetterhoffin keskipaksua silkkivillaa vuoden takaisilta käsityömessuilta ja väri sinipuuta.

1041519.jpg

Pipoa oli hauska neuloa ja malli oli kerrassaan nerokas. Harmi vaan, että siitä tuli minulle aivan liian iso. Toivottavasti pipo löytää vielä isopäisemmän omistajan :) Ehkä kokeilen joskus uudestaan ohemmalla langalla.

1041529.jpg

Short-Row Hat

Malli: Veronik Avery, saatavana Interweave Knits -sivuilta, pdf

Lanka: Kasvivärjättyä silkkivillaa n. 50 g

Puikot: 3,25 mm

Veronikin pipo-ohje oli niin mahtava, että oli kerrassaan pakko tilata hänen neulekirjansakin. Samalla tilasin Fitted Knits -kirjan. Molemmat kirjat ovat kauniita, mutta ainkaan vielä mikään ohje ei ole erityisemmin minua puhutellut. Veronikin kirjasta en harmikseni löytänyt tekemäni pipon veroista ohjetta.

1041541.jpg

Nämä kuvat ja tarinat ovat jo pari kuukautta vanhoja. Varastossa on vielä kaikenlaista, niistä lisää toivottavasti pian!