Todella kauan viimeistelyä odottaneet neuletakit ovat vihdoin valmiit. Tyttären takki on ollut saumojen ompelua vaille jo vuoden alusta. Enää keskeneräisenä ovat miehen sormikkaat, jotka tämän päivän säästä päätellen ehkä vielä ehtisivät käyttöön. Gradun kirjoittamisen viimeiset viikot ovat käsillä, joten hirveästi ei ole energiaa neulomiselle eikä suunnittelulle. Vapaa-ajan kirjoittaminenkin tuntuu nyt tökkivän todella pahasti...

457898.jpg

Tätä neuletta oli todella mukava tehdä. Mallineule on yksinkertainen, mutta kuitenkin tarpeeksi vaihteleva, ettei sen neulominen kyllästytä. Malli on todella helppo, takki neulottaan yhtenä kappaleena. Mallineuleen ansiosta kerroksia tai silmukoita ei tarvinnut laskea kertaakaan. Helpompi oli vain laskea "ruudut". Ruutujen välissä oleva pidennettyjen silmukoiden kerros antaa mallineuleelle kivasti keveyttä. Tätä voisi kai pitää näin:

457895.jpg

Tai näin:

457894.jpg

Mutta liian iso siitä tuli kuitenkin. Omien neuleideni kanssa olen jatkuvasti kärsinyt siitä, että teen niistä liian isoja. Olen oikeasti M-kokoinen, tämän tein S-koon mukaan ja kaikenlisäksi 1/2 mm ohjeen suositusta pienemmillä puikoilla. Tästä ja mallitilkuista huolimatta, takki on aivan liian leveä. Etukappaleet ovat aivan liian painavat, niitä ei voisi pitää auki, niinkuin ohjeen kuvassa. Lisäksi takki tuntuu muutenkin painavalta ja venyy joka suuntaan. Ehkä teen siitä vaikka... pölyrättejä :)

457893.jpg

Ruskea pikkujakku

Malli: nro 6 - Moda 01/07

Lanka: Novita Bambu - 300 g

Puikot: 3,5 mm

Minun taitaa olla parempi pitäytyä pienemmissä neuleissa. Tyttären neuletakin kiinnitysnauhat sain siis vihdoin ommeltua eilen ja takista tuli oikein mukava ja ennen kaikkea sopiva!

458055.jpg 457889.jpg

457890.jpg 457892.jpg

Malli on itse takin edistyessä suunniteltu. Takista tuli kyllä pidempi ja kapeampi kuin oli tarkoitus. Alunperin olin suunnitellut takkiin nappi-kiinnitystä, mutta koska takki ei olisi sitten mahtunut tyttären päälle, enkä jaksanut enää muuttaa tai leventää reunusta, piti keksiä jotakin muuta. Neuloin sitten takin kiinnitykseksi i-cord -nauhat. Ja tämä kiinnitystapa taitaakin sopia paremmin näin pitkälle takille. Takin helmassa on picot-reuna, joka ei kovin hyvin sovi näin paksulle langalle, mutta menee vielä helmassa. Tämän takin saumojen ompeluun käytin työkaverini vinkkiä, eli rapuvirkkasin saumat kiinni. Se sujuikin tosi helposti, suosittelen.

457888.jpg

Rusetti

Malli: Oma, tarkemmat tiedot ovat jo unohtuneet...

Lanka: Knit Picks Swish Superwash - Wisteria, 200 g

Puikot: 4,5 mm

 

Lopuksi vielä tyttären lausahdus, kun katseltiin ikkunasta lumisadetta:

"Ei lunta haluta oolenkaa. Taavitaa kesä!"