Uuden neuleen aloittamisen halu ei ole tyyntynyt, vaikka en ole saanut yhtään keskeneräistä työtäni valmiiksi. Tyttären kiireelliset lapasetkin saivat jäädä, kun halusin saada puikoille jotakin nopeasti valmistuvaa itselleni. Kävin läpi ohjeitani sekä lankavarastoani. Päädyin sitten tähän:

217408.jpg

Cherie, Rowanin Vintage Style -kirjasta

Ei mikään hirmuisen nopeasti valmistuva työ, mutta kaipasin jotakin yksinkertaista. Tämän mallin olen halunnut tehdä jo jonkin aikaa. Langaksi valitsin Rowanspun dk:n. Sävyn nimi on Rush. Minulla on tätä lankaa kahden sävyisenä ja ne ovat keskenään aivan eri laatuisia. Tämä rush on jonkinverran paksumpaa sekä pinta on pehmeän utuinen. Oranssi lanka taas on melko kovan tuntusta sekä hurjan ohutta ollakseen dk. Minun on muuten pakko saada kerijälaite!

217411.jpg

Vinkki neuleen koon valitsemiseen: Kun mietit, minkä koon mukaan neuleen tekisit, ota mitat jostakin hyvin istuvasta, samanmallisesta paidastasi. Vertaa sitten paidan mittoja ohjeen mittoihin ja valitse koko sen mukaan. Tämä ehkä oli monelle itsestäänselvyys, mutta monesti koon valintaa ihmetellessäni halusin jakaa vinkin kanssanne. Ehkä siitä on jollekin hyötyä.


Uuden neuleen mallin halusin myös olevan sellainen, joka ei vaadi muutoksia eikä kovasti ajatustyötä. En kuitenkaan tyytynyt tekemään täysin ohjeen mukaan. Haluan neuloa sekä vartalo-osan että hihat suljettuna neuleena. Olen myös jo jonkin aikaa halunnut kokeilla tubular cast on -menetelmää (anteeksi, en tiedä suomennosta) ja tässä työssä se on mahdollista, sillä reunoissa on 1o, 1n -joustinta. Hyvät kuvalliset ohjeet tähän silmukoiden luomistapaan löytyy täältä. Ajattelin kuitenkin kirjoittaa tästä myös suomenkieliset ohjeet. Joten tässä, olkaa hyvät:


Tubular cast on -tutorial

217412.jpg

1. Luo puolet ohjeen vaatimasta silmukkamäärästä apulangalla. Ota käyttöön varsinainen lanka ja *neulo ensimmäinen rivi nurin ja toinen rivi oikein*. Toista *-* kerran. Huom! Vaikka aikoisit neuloa työsi suljettuna neuleena, neulo kerrokset tässä vaiheessa vielä tasona! Voit myös tehdä suoraan suljettuna neuleena, mutta ainakin ensimmäisellä kerralla suosittelen tässä vaiheessa tasona neulomista.


217426.jpg

2. Neulo ensimmäinen silmukka nurin. Kuvassa on osoitettu punaisella nuolella sitä vaaleata silmukankaarta joka seuraavassa kuvassa poimitaan puikolle.


217414.jpg

3. Edellisen kuvan silmukankaari on nyt tässä kuvassa poimittu vasemmalle puikolle. Neulo tämä poimittu silmukka takareunastaan oikein.


217415.jpg

4. Neulo seuraava silmukka nurin kuten tässä kuvassa on jo tehty.


217416.jpg

5. Poimi taas seuraava, kuvassa 2 nuolella osoitetun vasemmanpuoleinen, silmukankaari puikolle ja neulo se takareunastaan oikein. Toista kuvien 4. ja 5. ohjeita rivin loppuun asti.


217417.jpg

6. Kuvassa on viimeinen silmukka juuri neulottu nurin. Seuraavaksi reunasta poimitaan vielä yksi silmukka.


217418.jpg

7. Kuvassa on viimeinen poimittava silmukka juuri poimittu vasemmalle puikolle. Neulo tämä silmukka takareunastaan oikein.217419.jpg

8. Valmis rivi.217420.jpg

9. Pura apulanka rivin oikeasta päästä lähtien. Jäljelle jää tubular cast on -menetelmällä luodut silmukat.


217421.jpg

10. Yhdistä suljetuksi neuleeksi ja jatka 1o, 1n -joustinneuleella. Yhdistämiskohtaan jää pieni kolo, mutta se ommellaan umpeen sitten langanpäättelyssä.


Toivottavasti tästä on jollekin apua! Jos ohjeessa on epäjohdonmukaisuuksia, ilmoita, niin korjaan asian. Kello on nyt 13:04. Olisikohan aika jo käydä aamupalalle...