Jokin aika sitten löysin kirjastosta Mary Nordenin Kaunista Kirjomalla -kirjan ja ihastuin siihen todella. Tämän kirjan suomenkielinen painos on loppuunmyyty, mutta englannin kielellä kirjaa ilmeisesti on saatavana ainakin Amazonista. Sellainenhan minun on tietysti saatava :)

731739.jpg

Olen hankkinut paljon erilaisia tekstiilejä kirpputoreilta ompelutöitä varten, mutta aina ihastun joihinkin niistä niin kovasti, että ne saavat jäädä entiseen käyttötarkoitukseensa. Tällaisia ovat mm. edellisen kirjoituksen sinivalkoraidalliset pussilakana ja tyynyliina, jotka pääsivät tyttären käyttöön sekä nämä ihanat tyynyliinat:

731743.jpg

Kaunista kirjomalla -kirjasta löytyi ihania kirjainmalleja, joten niiden ja yllä olevan tyynyliinan inspiroimana serkkuni sai rippilahjaksi nimikirjaimella varustetun kukkaron.

731741.jpg

Kukkaron kehyksen kiinnittäminen oli aivan kamalaa. Kahdet kehykset pihdeillä tuhottuani, ompelin pussin reunaan nyöriä ja tämän seurauksena reunasta tuli todella epäsiisti, joten ompelin reunaan vuorikankaasta pienet kantit. Näinkään kukkarosta ei kovin siisti tullut enkä uskalla taata sen kestävyyttä... Seuraavalla kerralla aion ehdottomasti noudattaa Main neuvoa ja käyttää kiinnityksessä liimaa!

Kirjontaa sain harjoitella hieman myös mökkilomalla valmistuneessa juju-paidassa, josta lisää seuraavalla kerralla.

Edit: Raijalta sain vinkin tästä sivustosta, josta löytyy erittäin hyvät ohjeet kukkaron tekemiseen ja kehyksen kiinnittämiseen!