Helle on uuvuttanut minut. Mutta eräs pieni viattoman näköinen nuttu vielä pahemmin. Sitä tehdessä lähes kaikki meni pieleen.

Ensimmäiseksi: Tilaamani langan valkoinen väri ei ollutkaan se oikea, joten värjäsin langan. Toiseksi: Aloitin työn liian pienillä puikoilla ja liian pienellä koolla, joten se piti purkaa. Kolmanneksi: En ollut tajunnut ohjeen valitessani, että ohjeessa takkiin tehdään lyhyet hihat. Halusin pitkät hihat, joten lankaa oli tilattava lisää. Neljänneksi: Koska olin itse värjännyt ensimmäisen vyyhdin, oli tilattava myös värjäysmehua lisää. Viidenneksi: Toinen vyyhti oli värjättävä samanlaiseksi kuin ensimmäinenkin. Kuudenneksi: Sain takin viimein valmiiksi ja saumatkin ommeltua. Unohdin jättää toiseen saumaan nauhaa varten aukon, joten sauma oli purettava ja ommeltava uudestaan.

Nämä pienet vastoinkäymiset hidastivat tätä työtä huomattavasti, mutta tässä viimein valmis nuttu ja saipa se kaveriksi vielä pienet tossutkin.


122064.jpg

122062.jpg

Nuttu ei ole tehty aivan ohjeen mukaan. Pitkiä hihoja varten loin 26 silmukkaa per hiha. Toivottavasti ne ovat riittävän pitkät, on niin vaikea arvioida. Kaula-aukon lisäykset tein vain joka toisella kerroksella, joten kaula-aukko levenee nyt loivemmin. Nutun tein keskimmäisen koon mukaan ja tossut pienimmän. Saumoista ei tullut maailman huomaamattomimmat, mutta maailman litteimmät tulivat, koska tiedän mukavuuden olevan vauvan äidille pienen vaatteissa tärkeintä.

122063.jpg

Kietaisunuttu

Ohje: Erika Knight - Neuleita Kullannupuille

Lanka: Posh Yarn - Marguerite 65 g

Puikot: 3 mm122065.jpg

Tossut

Ohje: Erika Knight - Neuleita Kullannupuille

Lanka: Posh Yarn - Marquerite 10 g

Puikot: 3 mm

Näissä kesti niin kauan valmistua, että annoimme naapureiden vauvalle jo toisen syntymälahjan. Mutta saimme kutsun tytön ristiäisiin, joten nämä annetaan sitten siellä lahjaksi. Jännittää kamalasti, että jääkö nuttu pieneksi ennenkuin viileät ilmat tulevat, ja jännittää pitävätkö tytön vanhemmat väristä ja koko lahjasta.


Kiitoksia paljon ensimmäistä värjäystäni koskevista kauniista kommenteistanne! Especially Dee, thank you for your comment on my dyeing results, it means a lot coming from you!