Olisin halunnut yllättää kaikki. Lähinnä itseni. Ja esitellä hujauksessa valmistuneen polvisukkaparin kauniin kuvin. Minulla on selkeästi liian vähän neulonta-aikaa! Eikä omasta jalasta valottomana päivänä kovin kauniita kuvia saa...

215105.jpg

Anna-sukkien neulominen on kuitenkin ollut ihan mukavaa. Varsikin hujahti jopa hieman liian pitkäksi. Vaikka vaihdoin langan sekä puikot huomattavasti ohjeen suositusta ohuempiin, näistä tulee silti hieman löysät. Pohkeesta istuvat oikein hyvin, mutta nilkka ja jalkaterä pyörivät jaloissa. No olihan se arvattavissa ilman mitään kavennuksia. Ensin ajattelin soveltaa jotakin itse, mutten kuitenkaan uskaltanut. Lankana Fortissima Socka ja puikot 2,5 mm.


215106.jpg

Ensimmäisessä sukassa on paaljon virheitä. Mutta eipä se haittaa. Kaikkea pitää rakastaa. Epätäydellistä sukkaakin. Tai ehkä etenkin sitä. Pienen alkutakkuilun jälkeen mallineule alkoi sujua silmät ummessakin. Toinenkin sukka sai heti ensimmäisen valmistuttua alkunsa ja varsi kasvaa jo hyvää vauhtia. Sukkien neulominenhan on hauskaa! Haaveilen jo Knitting Vintage Socks -kirjasta ja merinosilkkisukkalangasta.

Anna-sukkien valmistumista viivästyttämään tuli tämä:

215107.jpg

Tämä ei ole rumasukan vaan rumalapasen alku. Tytär tarvitsee pikaisesti pitkävartisia, käsissä pysyviä lapasia. Aloin sitten neulomaan niitä ensimmäisenä käteen sattuvista langoista. Arvonnan voitti Novitan Wool. Kämmenosan päätin tehdä kirjoneuleena, jotta siitä tulisi lämpimämpi. Tämä siitä huolimatta, että kirjoneuleen ja minun yhteistyö on vähän niin ja näin. Ja senpä takia nämä tuskin valmistuvat kovin pikaisesti.

Graduni teko tökkii kovasti. Aiheanalyysin sain jotenkuten tehtyä, mutta työhön tarttuminen tuntuu kovin vaikealta tänään. Miksen aloittanut gradua neulomisesta... Aiheeni on kyllä mielenkiintoinen ja liittyypä siihen jollain tavoin lankakin, mutta laskentatoimesta on silti kyse. Mustia pilviä on tänään pääni päällä.

Mieleni tekee...
   tilata lankaa, aloittaa uusia töitä, syödä suklaata ja
lähteä rentoutumismatkalle jonnekin
hyvin kauas ja hyvin lämpimään.