Ensimmäinen äitienpäiväni meni ihan kivasti. Aamulla puoliso ja tytär tulivat herättämään minua lahjapaketin ja aamiaisen kanssa. Aamiaisella oli tuoreita mansikoita ja vadelmia! Lahjaksi sain sekä tavallisen vaa'an että keittiövaa'an. Keittiössäkin vaa'alla on varmasti käyttöä, koska pidän kovasti leipomisesta, mutta lankakerien punnitsemista vartenhan minä sitä olin toivonut. Tyttären tautikin oli jo sunnuntaina lähes poissa. Kova tauti se olikin, luultavasti rotavirus.

Kummitytölläni on huomenna nimipäivä ja paketissa häntä lähti ilahduttamaan tällainen huivi:

85104.jpg

Marjahuivi

Malli: Oma

Lanka: Scholler Stahl Limone
 

Puikot: 3,25 mm

Parasta tässä huivissa oli se, että sain käytettyä tämän langan loppuun. En pitänyt siitä yhtään! Hirveän kovan tuntuista neuloa, mutta onneksi se ei valmiissa työssä tunnu kovalta. Huivista tuli juuri sopivan kokoinen päässä pidettäväksi. Kummitytölläni on tapana pitää huivia päässään, toivottavasti myös tämä kelpaa. Ennen tätä huivia tein tästä langasta vielä jotakin,  jonka esittelen seuraavalla kerralla.

85155.jpg


Huivi sai nimensä keskellä käytetystä mallineuleesta, joka on Alison Jenkinsin kirjasta The Knitting Directory. Mallineuleen nimi kirjassa on Blackberry stitch.


Keskeneräiset työni eivät ole hirveästi houkutelleet viime aikoina. Tyttären hellemekon malli ei enää  hirveästi kiinnostaisi. En oikein tiedä mitä sen kanssa teen. Jonkunlaisen mekon haluaisin tyttärelleni tehdä, mutta vähän yksinkertaisemman kuin se, joka on tekeillä. Pikkusiskon helletopissa on menossa puuduttava aina oikeaa pyörönä 3mm:n puikoilla -osuus. Niinpä aloitin sitten tekemään näitä:

85105.jpg

Eipä ole kovin haastava tämäkään työ, mutta hieman nopeampi tehdä paksummilla puikoilla. Denim-lankaa on mukava neuloa, vaikka vähän kovalta tuntuu tämänkin. Valmis pinta tuntuu kuitenkin kivalta, enkä malta odottaa, että saan nämä koneeseen pyörimään! Ohjeessa sanotaan, että pesun jälkeen tulisi kuivata kuivausrummussa, mutta eihän meillä sellaista ole. Tuleekohan lopputuloksesta yhtä hyvä, jos vain tasokuivattaa narulla?

Visa-laskussani ei ollut kesäkuussa vielä mitään laskutettavaa. Pitihän asialle tehdä jotakin. En edes uskaltanut kertoa puolisolleni. Alkaa vaikuttaa jo vakavalta riippuvuudelta. Mutta terveellisempi riippuvuushan tämä on kuin moni muu. Ja muitahan minulla ei ole :)