Ihan ensimmäiseksi; Kiitos kauniista kehuista lehtipitsihatustani!

Välillä lahjoja on tosi vaikea keksiä. Varsinkin, kun ne haluaa tehdä itse, puikoilla ja langalla tietenkin. Ja varsinkin, kun on kesä tulossa. Pieniä kesäisiä ideoita on niin vähän. Ei äidille viitsi pipoakaan tehdä. No päätin sitten tehdä pikkuruisen clapotiksen, joka ulottuisi juuri ja juuri kaulan ympärille ja joka kiinnitettäisiin kauniilla rintakorulla.

80606.jpg

No siitä tuli ihan kiva ja lankakin sopii siihen oikein kauniisti ja tuntuu mukavan vilpoiselle. Mutta siitä tuli kuitenkin liian pitkä. Ei sitä saa kauniisti kaulan ympärille. Ei sitten millään. Päähän se sopii ihan kivasti. Mutta ei äidin lyhyeen tukkaan, joten uutta ideaa keksimään. Ja viikko aikaa tilata lanka ja tehdä siitä jotakin.

80607.jpg

Miniclapotis

Malli: Knitty, syksy 2004

Lanka: Novita Butterfly

Puikot: 3,25 mm

 

Muutaman kerran ohjekirjojani selailtuani, päädyin sitten niinkin kesäiseen malliin kuin ranteenlämmittimet. Inspiraation sain jälleen kerran Last-minute knitted gifts -kirjasta. No kyllä niille varmaan löytyy kesälläkin käyttöä. Ei se kuitenkaan pelkkää hellettä ja aurinkoa tule olemaan.

80611.jpg

Langan toimitti supernopeasti Villapuoti. Lanka on aivan ihanaa! Pehmeää ja silkkistä. Ja todella lämmintä!Nivelkivuista kärsivälle äidille huippulahja! Toivottavasti hän tykkää. Paketin pitäisi olla jo tänään perillä. Alareunaan tein rapuvirkkausreunan, koska ilman sitä se halusi mennä rullalle. Oranssi reuna piristää myös kivasti muuten yksivärisiä lämmittimiä.

80612.jpg

Ranteenlämmittimet äidille

Malli: Inspiraationa Hand/Wrist Warmers Last-minute knitted gifts -kirjasta, silmukoita 40.

Lanka: Du Store Alpakka Baby Silk. Reunassa Rowanspun DK

Puikot: 3 mm

 

Sunnuntaina on siis äitienpäivä. Minulle se on ihan ensimmäinen! Jännittävää! Paras lahjani olisi, jos kuumeesta ja vatsataudista kärsivä tyttäreni tulisi nopeasti terveeksi. Voi pientä reppanaa. Nyt täytyy palata häntä hoivaamaan.

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille!