Ilmojen lämpeneminen aiheutti äkillisen tarpeen puuvillaisille asusteille. Itselleni tein pipon ja tyttärelle kaulahuivin. Ensin ajattelin tehdä pipon marjahuivin mallikuviolla, mutta päädyin sitten tällaiseen hyvin pelkistettyyn. Hassua on, että pari päivää pipon valmistumisen jälkeen, näin bussipysäkillä täsmälleen sellaisen pipon, jonka olin ensin suunnittelut tekeväni. Se pipo oli kylläkin ostettu, mutta näytti kivalta. Sellainen pitää tehdä seuraavaksi.

Tämä pipo onkin tähän taas viilenneeseen ilmaan hieman liian ohut. Napit näyttävät kivoilta, mutta on niillä tehtäväkin. Ne peittävät joustinneuleessa tehdyn lisäyskohdan. En sitten miettinyt yhtään, kun loin aloitusilmukoita 90. Eihän se luku mene tasan neljällä. En kuitenkaan jaksanut aloittaa alusta, vaan päätin naamioida lisäyskohdan. Hyvin peittyi :)

492911.jpg

Kevät-pipo, 92 s.

Lanka: Novita Suvi < 50 g

Puikot: 3,25 mm

Yläkuvan sormikkaat sain helmikuussa syntymäpäivälahjaksi miehen mummolta ja ne sopivatkin hyvin yhteen kevätpipon kanssa!

Miehen äidin eli mummon tyttärelle tekemä villainen kaulahuivi kaipasi myös kevätpäivitystä. Hups, huiviin on tullut reikä aikoja sitten, mutta parsiminen on jäänyt syystä tai toisesta. Pitäisiköhän delegoida mummolle... Tämä perinteinen malli on kuitenkin niin nerokas, että päätin tehdä samanlaisen.

492912.jpg

Tällaisen huivin ohje löytyy monestakin lähteestä, mutta itse harjoittelin tanskan kielen taitoani ja katsoin mallia Kööpenhaminasta ostamastani  Södt & Blödt -kirjasta. Kyllä se ohjeiden lukeminen sujuu kielellä kuin kielellä, jos on jonkin verran kokemusta.

492913.jpg

Tyttären kevät-huivi

Malli: Södt & Blödt - Strik til de små princer & princesser, 27 s.

Lanka: Novita Samos, > 50 g

Puikot: 4 mm

492914.jpg

Hyvin toimii!